Avand un stil de viata ce se desfasoara cu rapiditate, te gandesti ca nu gasesti timp si pentru activitatile fitness, si mai cu seama ca suntem bombardati zilnic cu informatii cum sa ne mentinem acel corp de vis, cum sa ardem mai multe calorii, este destul de dificil sa iti structurezi obiectivele in zona fitness si sa incepi propriu-zis sa lucrezi la acest obiectiv.
De aceea este indicat sa efectuezi in fiecare zi cate 30 de minute de activitate fizica, iar cu ajutorul cunoasterii faptelor din fitness expuse in cele ce urmeaza, le poti folosi ca un ghid in atingerea obiectivului tau fitness si sa iti sporeasca increderea in fortele proprii si capacitatea de a atinge orice obiectiv iti propui!

1.Un abdomen bine definit nu este rezultatul efectuarii tonelor de abdomene. Abdomenele nu ard asa multe calorii precum credem, astfel, cea mai buna metoda de a scadea in greutate in zona abdominala si pentru a-ti defini musculatura abdominala este sa efectuezi exercitii de izometrie abdominala(planks) si alte exercitii care iti antreneaza intreg nucleul(partea superioara a corpului-de la umeri pana la muschii fesieri)

2. Daca nu efectuezi in mod regulat exercitii fizice, poti intampina, o data cu inaintarea in varsta, o descrestere de pana la 80% in ceea ce priveste rezistenta musculara. Citind aceste randuri, nu exista un moment mai bun de a incepe activitatea fizica, decat chiar momentul prezent!

3.E cel mai probabil ca fiecare dintre noi sa fi pasit macar o data intr-o sala de fitness sau de gimnastica. Dar stiai ca etimologia cuvantului provine din grecescul “gymnazein”, care inseamna “sa faci exercitii dezbracat”? Asta ar fi o adevarata exhibitie in sala de fitness!

4.In timpul odihnei, muschii ard mai multe calorii decat grasime. 500 de grame de muschi ard 50 de calorii extra/zi. Asa ca, daca esti preocupat sa scazi in greutate nu te baza doar pe adoptarea unui regim alimentar drastic si de scurta durata si nu face doar exercitii de tip cardio- ci, axeaza-te sa iti formezi un stil alimentar sanatos care sa iti devina stil de viata si incearca sa iti conturezi muschii prin diversificarea tipurilor de exercitii.

5.Una dintre cele mai la indemana metode de a-ti ajuta sanatatea sa ramana la nivel optim, este mersul pe jos in mod frecvent. O persoana cu o conditie fizica medie merge aproximativ 11, 265 de km in toata viata sa, asa ca daca mergi putin mai mult zilnic nu iti va aduce decat beneficii! Mersul pe jos aduce beneficii extraordinare sanatatii tale si daca esti combinat cu efectuarea de alte exercitii fizice, va compesa cu orele prelungite stand pe scaun la birou.

6. Cu cat iti privezi organismul de odihna necesara si nu dormi suficient, cu atat ii oferi organismului ocazia de a creste in greutate si sa activezi producerea mai intensa de grelina(hormonul care creste pofta de mancare si regleaza greutatea corpului).

7.Uneori, chiar si 10 minute de antrenament sunt suficiente pentru o buna functionare metabolica!In zilele in care nu reusesti sa efectuezi un antrenament complet de minimum 45 de minute/sesiune de antrenament, macar incearca sa te concentrezi pe imbunatatirea sanatatii inimii cu ajutorul tipurilor de exercitii care sa iti provoace ritmul cardiac. O inima puternica inseamna un flux sangvin bun si toate exercitiile fizice pe care le vei efectua vor fi facute in mod natural.